Josep Palau i Fabre

Josep Palau i Fabre

Josep Palau i Fabre
Barcelona, 21 d’abril, 1917
Barcelona, 23 de febrer, 2008

Josep Palau i Fabre, fill del pintor, decorador i inventor de joguines Josep Palau Oller, va ser un dels capdavanters de la represa cultural de la postguerra, creador de la revista clandestina Poesia i un dels fundadors de la revista Ariel. Viatger incansable, va viure durant gairebé vint anys a París. Ha escrit poesia (Poemes de l’Alquimista, edició definitiva 1992), assaig (Quaderns de l’Alquimista, del qual han aparegut quatre volums), teatre i contes (Contes de capçalera). Destaca especialment la seva dedicació a l’estudi de la vida i l’obra de Picasso, que ha donat unes excepcionals monografies, traduïdes a una desena de llengües. Ha estat president del Centre Català del PEN Club i Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Les metamorfosis d’Ovídia i altres contes (1996)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.