Biel Mesquida

Biel Mesquida

Biel Mesquida
Castelló de la Plana, 9 de gener, 1947

Biel Mesquida Amengual, fill dels mestres mallorquins Gabriel Mesquida Vich i Paulina Amengual Payeras, viu a Mallorca des de la seva infantesa. És llicenciat en Biologia i en Ciències de la Informació i ha treballat a la Universitat de les Illes Balears, primer com a cap de premsa i després com a director de projectes culturals, fins a la seva jubilació.
Com a escriptor, es va donar a conèixer l’any 1973 quan guanyà el Premi Prudenci Bertrana amb L’adolescent de sal, però el llibre no es va poder publicar fins al cap de dos anys per problemes de censura. Mesquida va ser un dels primers escriptors que es van atrevir amb la temàtica gai a l’Espanya de la transició. En la dècada de 1980 va col·laborar amb Alberto Cardín en alguns projectes. Així, va escriure, el 1974, El bell país on els homes desitgen els homes, que no va poder publicar fins a 1985, però que va donar a conèixer en lectures que realitzava ell mateix. El llibre tracta l’amor homosexual com quelcom revolucionari, transgressor, que trenca l’ordre establert i que realitza l’individu. És una poesia radical, que forma la primera col·lecció explícitament gai publicada a Catalunya.
L’any 2005 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
L’adolescent de sal (1975)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.