Pierre Loti

Pierre Loti

Pierre Loti
Rochefort, França, 14 de gener, 1850
Hendaia, França, 10 de juny, 1923

Louis-Marie-Julien Viaud, anomenat Pierre Loti, fou un escriptor i oficial de marina francès.
Pierre Loti, gran part de l’obra del qual és d’inspiració autobiogràfica, es va inspirar en els seus viatges per escriure les seves novel·les, per exemple a Tahití per a Le Mariage de Loti (Rarahu) (1882), al Senegal per a Le Roman d’un spahi (1881) o al Japó per Madame Chrysanthème (1887). Va mantenir tota la seva vida una atracció molt forta per Turquia, on el va fascinar el paper que hi jugava la sensualitat: ho il·lustra en particular a Aziyadé (1879), i la seva seqüela Fantôme d’Orient (1892).
Pierre Loti també ha explotat l’exotisme regional en algunes de les seves obres més conegudes, com la de Bretanya a la novel·la Mon frère Yves (1883) o Pêcheur d’Islande (1886) i el País Basc a Ramuntcho (1897).
Membre de l’Acadèmia Francesa des de 1891, va morir el 1923; se li va atorgar un funeral nacional i està enterrat a Saint-Pierre-d’Oléron, a l’illa d’Olèron, al jardí d’una casa que havia pertangut a la seva família. La seva casa a Rochefort s’ha convertit en un museu.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Mon frère Yves (1883)
«Un vell», inclòs a Traduccions selectes («Un vieux», publicat a la Revue des Deux Mondes l’1 de desembre, 1884)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.