Theodor Mommsen

Theodor Mommsen

Theodor Mommsen
Garding, Dinamarca, 30 de novembre, 1817
Berlín, 1 de novembre, 1903

Christian Matthias Theodor Mommsen va portar una intensa vida lliurada a l’estudi del món antic, tot i que no van faltar en la seva trajectòria experiències periodístiques, polítiques i, d’alguna manera revolucionàries, que van donar fe d’un home que va participar activament del temps que li va tocar viure: el segle XIX i en concret tot el procés de la reunificació d’Alemanya.
Les seves obres, molt nombroses, estudien principalment tot el referent a l’antiguitat romana: dret, història, filologia, epigrafia, numismàtica, etc. Com a filòleg cal assenyalar el seu Estudi sobre els dialectes de la baixa Itàlia (1850) i les seves edicions de Plini el Jove. Com a numismàtic la seva obra fonamental és el Tractat sobre el sistema monetari dels romans.
Però el gran llegat de Mommsen és i serà la Història de Roma, obra apareguda llavors en tres volums, entre els anys 1854 i 1856, i on conflueixen en tota la seva grandesa, genialitat i esplendor la figura de l’escriptor, historiador, periodista, polític i pensador que va ser Mommsen. Per aquest llibre li van concedir el 1902 el Premi Nobel de Literatura, i s’ha convertit avui en tot un clàssic, un referent i una fita de la historiografia romana.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Figuras de la Historia de Roma (1944)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.