Àlex Susanna

Àlex Susanna

Àlex Susanna
Barcelona, 12 de setembre, 1957

Àlex Susanna i Nadal. La seva activitat literària s’ha desenvolupat simultàniament en diversos gèneres: poesia, traducció, crítica i prosa. Entre els seus llibres de poemes, sobresurten Memòria del cos (1980, Premi Miquel de Palol 1979), Els dies antics (1982), El darrer sol (1985), Palau d’hivern (1987), Les anelles dels anys (1991, Premi Carles Riba 1990) i Boscos i ciutats (1994). Com a prosista, ha publicat Quadern venecià (1989, Premi Josep Pla 1988), Quadern de Fornells (1995) i Quadern d’ombres (1999). Entre les seves traduccions, cal destacar les de Monsieur Teste de P. Valéry (1980, Premi de la Crítica Serra d’Or 1981) i Quatre quartets de T. S. Eliot (1984). Com a crític, ha prologat obres de M. Manent, T. Garcés, J. S. Pons, o bé J. Keats, T. Hardy i W. H. Auden. Així mateix, ha escrit, entre altres, llibres sobre pintors com Todó, Serra Llimona, Esther Boix o Narcís Galià, i textos per a catàlegs de diversos pintors i exposicions.
La seva obra ha estat traduïda al castellà, portuguès, francès, italià, anglès, croat, grec, gallec i turc.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Quadern d’ombres (1999)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.