709. Assassinat a la catedral. T. S. Eliot. 1935

Assassinat a la catedral

Títol: Assassinat a la catedral.
Títol original: Murder in the Cathedral.
Autor: T. S. Eliot, 1935.
Idioma: Català.
Idioma original: Anglès.
Traductor: Josep Urdeix.
Versió: 1.0.

Eliot ha escollit aquí una acció dramàtica violenta i precipitada. Es tracta de l’assassinat de sant Tomàs Becket, arquebisbe de Canterbury i lord canceller d’Anglaterra, sota el regnat d’Enric II Plantagenet. Però l’autor no oblida mai que s’adreça al públic del nostre temps. Per això trobem a l’Assassinat a la catedral, un accent trasbalsador i en contacte íntim amb els problemes contemporanis. Al cor mateix de l’antagonisme entre el bé i el mal, hom descobreix la unitat indestructible de la criatura i de Déu i, així mateix, el conflicte sovint inevitable i sempre patètic entre el poder temporal i el poder espiritual. I certament que el drama és present sovint a l’entorn nostre i, fins i tot, dins de nosaltres mateixos.
La mort encara recent de T. S. Eliot —que ocupa un lloc destacadíssim en les lletres angleses del darrer mig segle— i el ressò que el film Becket ha tingut entre nosaltres ens decidiren a oferir aquesta versió catalana de l’Assassinat a la catedral, que vol ser també un homenatge de les lletres catalanes al seu autor.

Primera edició: Abril, 2019.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:98FCC88F3F3BC1A316B5C2C8AB8EA9C9CA310575
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:7071290B0760A64651BAE51BE13782CC82586F77
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.