Orhan Pamuk

Orhan Pamuk

Orhan Pamuk
Istanbul, 7 de juny, 1952

Orhan Pamuk, nascut a Istanbul el 7 de juny del 1952, tocada la mitjanit, va ser, segons ell mateix, un nen curiós, ni bo ni dolent, que als vint-i-dos anys, sense saber per què, va començar a escriure novel·les. Va publicar la primera el 1982, però no va ser fins tres anys més tard, amb El castell blanc, que la seva obra va començar a tenir repercussió internacional. La consagració definitiva li va arribar amb Em dic Vermell (1990), La vida nova (1994) i Istanbul, ciutat i records (2003), una obra única que barreja memòries de joventut amb un retrat seductor d’una de les ciutats més fascinants del món. L’octubre del 2006 va ser distingit amb el Premi Nobel de Literatura, un guardó que s’afegia a reconeixements com ara el Premi IMPAC de Dublín, el Médicis francès a la millor obra estrangera o el Premi de la Pau dels llibreters alemanys.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
El llibre negre (Kara kitap, 1990)
La dona pèl-roja (Kırmızı saçlı kadın, 2017)
Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.