Anatole France

Anatole France

Anatole France
París, 16 d’abril, 1844
Saint-Cyr-sur-Loire, Turena, 12 d’octubre, 1924

Anatole France va néixer a París el 16 d’abril del 1844. El seu veritable nom era Jacobe Anatole Thibault, però va adoptar el pseudònim del nom France, (Francesc) que era el del seu pare. El seu pare era un llibreter de vell molt conegut, i l’ambient de la seva botiga va influir molt en la formació d’Anatole.
Va estudiar el batxillerat a París mateix i el 1859 va publicar la seva primera obra, La légende de Sainte Radegonde. Més tard va publicar dos llibres de poemes, Les poèmes dorés (1873) i Les noces corinthiennes (1876), però el nostre autor va declarar més d’una vegada que no es considerava pas poeta per haver escrit aquells versos.
Aleshores es guanyava la vida fent diversos treballs, fins que el 1876 va obtenir una col·locació a la biblioteca del Senat, col·locació que li va permetre completar la seva cultura. El seu primer assaig novel·lístic va publicar-lo el 1879: Jocaste et les chat maigre, una obra exquisida d’humor i d’estil que no va obtenir l’èxit que era d’esperar. Més tard, el 1881, va publicar la segona novel·la, Le crime de Sytvestre Bonnard, que fou premiada per l’Acadèmia Francesa i li va assegurar un lloc de preeminència.
Va publicar moltes altres obres, la relació de les quals seria interminable, i va col·laborar en la majoria dels periòdics de París. El 1896 ingressà a l’Acadèmia Francesa i el 1921 va obtenir el Premi Nobel. Morí a la Béchellerie, a Saint-Cyr, prop de Tours, el 12 d’octubre del 1924, quan tenia ja més de 80 anys. La seva mort va ser sentida per tot el món, car a la seva mort, Anatole France ja havia esdevingut un dels literats més estimats universalment.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Thaïs (1890)
Manuscrit d’un metge de poble (1935)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.