Romain Rolland

Romain Rolland

Romain Rolland
Clamecy, França, 26 de gener, 1866
Vézelay, França, 30 de desembre, 1944

Romain Rolland fou un escriptor i professor universitari francès guardonat amb el Premi Nobel de Literatura l’any 1915. Va néixer a la ciutat de Clamecy, població situada al departament francès de Nièvre en una família de notaris, encara que entre els seus ascendents hi havia tant camperols com gent notable. L’any 1886, va iniciar els seus estudis de filosofia a l’École normale supérieure de París, però la seva independència d’esperit el va dur a abandonar-la per no sotmetre’s a la ideologia dominant. Posteriorment, va iniciar els estudis d’història al mateix centre, on es va graduar el 1889. Va passar dos anys a Roma, on la trobada amb Malwida von Meysenburg —que havia estat amiga de Nietzsche i Wagner— el va fer descobrir les obres mestres italianes, les quals van ser decisives en el desenvolupament del seu pensament. Quan va retornar a França l’any 1895, va realitzar el doctorat amb la seva tesi Els orígens del teatre líric modern i la seva dissertació doctoral amb Una història de l’òpera a Europa abans de Lully i Scarlatti.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Colas Breugnon (1919)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.