698. Colas Breugnon. Romain Rolland. 1919

Colas Breugnon

Títol: Colas Breugnon.
Autor: Romain Rolland, 1919
Idioma: Francès.
Idioma original: Francès.
Versió: 1.0.

A cinquanta anys, Colass Breugnon, robust camperol de la Borgonya del segle XVIII, creu que s’ha guanyat el dret a relaxar-se una mica. Amb un got de vi a la seva dreta, un quadern i un tinter al davant d’ell, comença a explicar els contes d’abans, la vida quotidiana, les anècdotes viscudes i històries divertides, al ritme de les festes i dels treballs vilatans. El capellà de la Brèves, tan fidel a la diva ampolla com al tabernacle. El pastor, el llop i el xai, faula lúcida sobre els petits d’aquest món, sempre víctimes, fins i tot dels que afirmen protegir-los… Tot el que dóna sentit a una saviesa rústica, rabelaisiana i lúcida.
Escrit en 1913-1914, aquesta alegre crònica del seu país natal, de llenguatge acolorit i poètic, plena d’arcaismes agradables, és un descans en la vida de l’escriptor Romain Rolland, després dels anys dedicats a Jean-Christophe i la lluita pacifista. Publicat a 1919, apareix retrospectivament, en paraules de Gorki com «un desafiament gal a la guerra».

Primera edició: Març, 2019.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:C8D8996C990BF0EBB3BC74F63ED4AB708729CC9C
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:81318E856DD88DB17D5E355682D0AF5D1617009B
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.