John Galsworthy

John Galsworthy

John Galsworthy
Kingston upon Thames, Anglaterra, 14 d’agost, 1867
Londres, 31 de gener, 1933

John Galsworthy va publicar la seva primera novel·la, Jocelyn, l’any 1899, sota el pseudònim de «John Sinjohn». El 1906, va estrenar la seva primera obra teatral, The Silver Box (La caixa de plata), que va resultar un gran èxit, a la qual va seguir A Man of Property (El propietari), amb la qual va iniciar la famosa sèrie La saga dels Forsyte, pensada inicialment per a 5 volums. En aquesta sèrie, es mostra tot un conjunt de situacions de la vida familiar de l’alta classe mitjana anglesa, tant de l’època victoriana com de la moderna. Va ampliar aquest cicle narratiu amb altres novel·les i relats curts dels mateixos caràcters i temes, entre els quals destaquen The White Monkey (El mico blanc, 1924), The Silver Spoon (La cullera de plata, 1926) i Swan Song (El cant del cigne, 1928).
Instal·lat a Sussex, va escriure moltes obres teatrals i novel·les, i es confirmà com un dels escriptors més prolífics del seu temps. El 1932, va ser guardonat amb el Premi Nobel de Literatura «en reconeixement a la seva eminent força descriptiva que va tenir el seu màxim exponent amb La saga dels Forsyte».
LLIBRES (publicats a epubqüest)
La huelga (Strife, 1909)
Justicia (Justice, 1910)
El mayorazgo (The Eldest Son, 1912)
Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.