666. Història del Setge de Lisboa. José Saramago. 1989

Setge de Lisboa

Títol: Història del Setge de Lisboa.
Títol original: História do Cerco de Lisboa.
Autor: José Saramago, 1989.
Idioma: Català.
Idioma original: Portuguès.
Traductors: Joan Casas.
Versió: 1.0.

Raimundo Silva, corrector de textos, després d’una llarga trajectòria de professionalitat impecable, deforma el sentit d’una frase del llibre que corregeix d’una manera deliberada. Aquesta transgressió, aparentment gratuïta, canviarà la seva vida: el llibre que corregia és una història d’un setge clau a la història portuguesa; els cristians gallecs encapçalats pel seu rei Afonso Henriques assetgen la ciutat de Lisboa i la prenen als sarraïns. Induït per la doctora Maria Sara, controladora de revisions a l’editorial on treballa, Raimundo Silva escriurà una novel·la on explicarà la història d’aquest setge tal com podria haver estat si l’enunciat de la seva frase transformada reflectís tal com va anar la història. El Raimundo Silva transgressor es convertirà en creador d’una nova realitat, que també farà extensiva a la seva manera de viure. Saramago inicia el llibre amb una cita del Llibre dels Consells, que explica molt bé la seva tesi: «Mentre no arribis a la veritat, no la podràs corregir. Però si no la corregeixes, no hi arribaràs. Mentrestant, no et resignis».

Primera edició: Desembre, 2018.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:0CBEB4211D0A670767A2E376597A57A19B726ED4
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:49E1E855AFD9857E974F8552226B1F20FCE124E6
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.