661. Contes. Narcís Oller. 1979

Contes Oller

Títol: Contes.
Autor: Narcís Oller, 1979.
Idioma: Català.
Idioma original: Català.
Versió: 1.0.
A cura d’Alan Yates

Amb Narcís Oller (1846-1930) —veritable patriarca de la novel·la catalana contemporània— es pot dir que la narrativa de l’època de la Renaixença assoleix uns nivells formals i ideològics realment importants. Oller fou un dels primers escriptors peninsulars que s’entusiasmà pel naturalisme francès, però malgrat que els crítics de l’època l’encasellaren dins aquest corrent, ja el mateix Émile Zola s’adonà que el nostre escriptor se’n separava de manera substancial. Per al professor Alan Yates —destacat catalanòfil anglès que ha preparat amb un profund coneixement i rigor el present volum— «les circumstàncies materials i culturals en què treballava Narcís Oller i les seves condicions temperamentals afavorien el seu conreu del gènere curt». Però «l’abundància i la diversitat dels contes d’Oller han constituït, paradoxalment, un dels obstacles principals contra llur justa apreciació per part de la critica i del públic lector». Calia, doncs, reparar l’oblit, i aquest és el propòsit del llibre que ara presentem, en el qual el lector descobrirà l’extraordinari valor d’uns contes que «ens representen, en tota l’extensió de la paraula, una etapa definitiva de la modernització de la societat i la cultura catalanes».

Primera edició: Novembre, 2018.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:E9A2D77640CAE49023F76912E0C68F875E67330F
magnet mobi:
magnet:?xt=urn:btih:B05F4DFAF361668B4AD96C9209AF0CE847D6D9F8
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.