Ernest Hemingway

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway
Oak Park, Illinois, 21 de juliol, 1899
Ketchum, Idaho, 2 de juliol, 1961

Ernest Hemingway era fill d’un metge el qual va ensenyar-li a pescar i caçar des que era un infant. Ja a l’escola, fundà i dirigí un periòdic anomenat The Trapeze, per bé que la seva màxima afició eren els esports. El 1917 entrà a treballar, com a periodista, al Kansas City Star, i a principis de l’any següent es traslladà a Itàlia, per participar en la Primera Guerra Mundial, com a conductor d’ambulàncies. El 1919 retornà al seu país on treballà de periodista per a diferents diaris de Chicago i Toronto (Canadà), on publicà els seus primers contes.
Durant la Guerra Civil Espanyola va treballar com a corresponsal de guerra a Madrid, on es va sentir fortament implicat en la causa republicana, de la qual n’esdevingué propagandista. L’experiència a Espanya li va servir el 1940 per escriure una de les seves obres mestres, For Whom the Bells Toll (Per qui toquen les campanes). Després van venir altres clàssics com The snows of Kilimanjaro (Les neus del Kilimanjaro, 1948) o The Old man and the Sea (El vell i el mar, 1952), per la qual obtingué el Premi Pulitzer, avantsala del Premi Nobel de Literatura del 1954, que el reconeix com un dels autors nord-americans més influents del segle XX. Fortament alcoholitzat i tement acabar boig, fou internat en diversos frenopàtics, fins que en saber que patia un càncer se suïcidà d’un tret d’escopeta.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
El vell i la mar (The Old Man and the Sea, 1952)
Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.