Patrick Süskind

Patrick Süskind

Patrick Süskind
Ambach, Baviera, 26 de març, 1949

Patrick Süskind és un escriptor i guionista alemany. Estudià Història Medieval i Moderna a la Universitat de Munic. Süskind és un escriptor que no concedeix gaires entrevistes, viu retirat del circuit promocional i fins i tot ha rebutjat premis literaris, com el Gutenberg.
L’obra més coneguda de l’autor és la novel·la històrica El perfum (1985), ambientada al segle XVIII i traduïda a més de 45 llengües, i que ha estat un gran èxit de vendes a nivell internacional. L’any 2006 s’estrenà una pel·lícula del director alemany Tom Tykwer basada en aquesta obra. També cal destacar la seva obra teatral El contrabaix (1981), una de les peces que s’ha representat durant més temps sobre els escenaris alemanys. A més, han estat traduïdes al català les seves següents obres: El colom (1987), La Història del senyor Sommer (1991), Tres històries i una consideració (1995) i Sobre l’amor i la mort (2006).
LLIBRES (publicats a epubqüest)
El perfum. Història d’un assassí (Das Parfum. Die geschichte eines Mörders, 1985)
Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.