623. El cap de Penteu. Xavier Roca Ferrer. 1993

El cap de Penteu

Títol: El cap de Penteu.
Autor: Xavier Roca Ferrer, 1993.
Idioma: Català.
Idioma original: Català.
Versió: 1.0.
Premi Josep Pla, 1993.

Retrat polièdric de la figura de l’artista, El cap de Penteu és un sorprenent llibre de relats protagonitzats per personatges tan coneguts com Shakespeare, Mozart, Jack l’Esbudellador o Casanova. Amb una ironia i bon humor desbordants, cada text desplega algun aspecte de l’enfrontament de l’artista amb la societat i la creació. En diferents escenaris, que van des de l’Atenes clàssica fins al Nova York dels nostres dies, hi trobem un joc de pretendents i endevinalles que és un bell homenatge a Txékhov; l’opinió que del genial dramaturg anglès tenia la seva filla desheretada o per què Èsquil va comprar cicuta després d’ésser derrotat en un concurs teatral.
Amb un domini fascinant del gènere, Xavier Roca Ferrer sap donar a cada conte l’estil més escaient, que va des del monòleg fins a l’obra teatral amb acotacions, i des de la crònica a l’epístola. Però el factor comú de les ficcions d’El cap de Penteu és el joiós retrobament amb les claus de la literatura i de l’art i amb aquest ullet còmplice que fa de la lectura un joc tan subjugant com feliç.

Primera edició: Juny, 2018.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:071BF9A473E36F3D5B4A39485C1F6F5F8077E8DA
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:E74C40502C5CA88ACDBEAEBA5B65B53EC7951C89
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.