Marià Vayreda

Marià Vayreda

Marià Vayreda
Olot, 14 d’octubre, 1853
Olot, 6 de febrer, 1903

Marià Vayreda i Vila va néixer a Olot el dia 14 d’octubre de 1853. Com el seu germà Joaquim, que s’hi féu famós, Marià Vayreda es dedicà a la pintura i preferentment com a figurista, especialitat amb la qual col·laborà en algunes obres del seu germà. Tanmateix, i a desgrat de l’indiscutible mèrit que li ha estat reconegut com a pintor —cal recordar L’Exposició-homenatge feta a Barcelona l’any del centenari—, Marià Vayreda es féu un nom solidíssim com a escriptor. I no pas perquè la seva producció sigui abundosa: unes impressions —Records de la darrera carlinada— i dues novel·les —La punyalada i Sang nova—; però d’una tan extraordinària qualitat que han donat a Marià Vayreda el renom de gran escriptor. Desgraciadament per l’art i les lletres, Vayreda tingué una vida curta: el 6 de febrer de 1903, va morir a la mateixa ciutat d’Olot on havia nascut encara no feia exactament els cinquanta anys.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
La punyalada (1904)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.