Thor Heyerdahl

Thor Heyerdahl

Thor Heyerdahl
Larvik, Noruega, 6 d’octubre, 1914
Colla Micheri, Itàlia, 18 d’abril, 2002

Thor Heyerdahl va ser un etnògraf i aventurer (explorador) noruec; amb una bona formació en zoologia, botànica i geografia i amb un especial interès per l’antropologia. Es va fer molt famós gràcies a la seva expedició amb la Kon-Tiki, nau amb la qual va navegar 8000 km, des de l’Amèrica del Sud fins a les illes Tuamotu. L’expedició volia demostrar que els antics habitants de l’Amèrica del Sud havien navegat a través de l’Oceà Pacífic, arribant a les illes de la Polinèsia i creant contactes entre aquestes dues cultures tan distants geogràficament. Aquesta expedició formava part d’un model de difusió de desenvolupament cultural.
Subseqüentment, Heyerdahl va fer altres viatges dissenyats per demostrar la possibilitat de contactes entre cultures antigues àmpliament separades. Va ser nomenat estudiós/acadèmic pel govern Noruec el 1984.
També va estudiar les piràmides de Güímar.
El maig de 2011, els arxius de Thor Heyerdahl van ser afegits al Registre de “La memòria del món” de la UNESCO. En aquells moments aquesta llista incloïa 238 col·leccions d’arreu del món. Els arxius d’Heyerdahl contenen documents des de 1937 fins al 2002, inclouen la seva col·lecció fotogràfica, els seus diaris personals, cartes privades, els plànols de les seves expedicions, articles, retalls de diaris, llibres originals, i articles escrits a mà per ell mateix. Els arxius d’Heyerdahl són administrats pel Museu Kon-Tiki i la Biblioteca National de Noruega d’Oslo.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Aku-aku: El secreto de la isla de Pascua (Aku-aku: Paskeöyas Hemmelighet, 1957)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.