604. Aku-aku. Thor Heyerdahl. 1957

Aku-aku

Títol: Aku-aku: El secreto de la isla de Pascua.
Títol original: Aku-aku: Paskeöyas Hemmelighet.
Autor: Thor Heyerdahl, 1957.
Idioma: Castellà.
Idioma original: Noruec.
Traductor: Antonio Ribera.
Versió: 1.0.

Quan Thor Heyerdahl va tornar a les illes dels Mars del Sud —vuit anys després del seu arriscat viatge en la balsa Kon-Tiki, que el va fer universalment famós—, el seu objectiu era l’illa de Pasqua, la de les misterioses estàtues gegantesques que durant segles els científics de tot el món han considerat un fascinant enigma.
Entre els llocs habitats de la Terra, l’illa de Pasqua és sens dubte el més solitari. El seu únic contacte regular amb el món és un vaixell de guerra xilè que, durant uns breus dies, visita l’illa un cop l’any. Però, malgrat el seu aïllament, els natius havien sentit parlar de la expedició de la Kon-Tiki i acolliren Thor Heyerdahl amb vives mostres d’entusiasme quan va plantar les seves tendes en el llegendari solar del rei Hotu Matua i va començar les primeres excavacions que s’han efectuat en la remota illa.
Els indígenes no trigaren gaire a atribuir poders màgics al famós explorador noruec. Aquell home que exhumava gegantesques estàtues i estranyes escultures l’existència de les quals ningú coneixia fins llavors devia ser —es deien els illencs— un dels seus avantpassats tornat a la vida.
En passar els mesos, es confirmà l’amistat entre els natius i Heyerdhal, a qui anomenaven «senyor Kon-Tiki». S’afiguraven que posseïa un poderós aku-aku, és a dir, una espècie d’esperit tutelar que l’ajudava en tot el que feia; al final, iniciaren a Heyerdhal en les seves més secretes tradicions. Li revelaren com els seus avantpassats aconseguiren esculpir i aixecar aquells colossos de forma humana, de 10 a 12 metres d’alçada i que pesaven fins a 70 tones, i li demostraren que també ells podien emular la gesta dels seus besavis. Thor Heyerdhal és el primer europeu a qui han revelat el secret de les seves cavernes subterrànies —curulles de tresors artístics d’inestimable valor— i de les seves paoroses relíquies. Aquestes expedicions pel món subterrani, que gairebé acabaren amb la vida a Heyerdahl, projecten una nova llum sobre la cultura i les idees religioses dels habitants de l’illa de Pasqua.
Aku-aku és l’emocionant història de com foren desxifrats els enigmes de la misteriosa illa i, al mateix temps, una deliciosa estampa dels natius tal com son avui: l’incomparable alcalde Pedro Atán i el seu ajudant Lázaro, la vella bruixa de la cova de Hotu Matua, Juan el Bruixot i tots els demés que contribuïren a revelar els secrets de les estàtues de llargues orelles, dels colossos erigits al peu del volcà Rano Raraku.

Primera edició: Febrer, 2018.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:1B783D332A4CB069C0B29EEDE20DFFAC68A70240
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:5352A9CB25E1826572367D5D4FB5ED74FD098FB0
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.