Xavier Moret

Xavier Moret

Xavier Moret
Barcelona, 1952

Xavier Moret i Ros, reporter especialitzat en viatges del diari El Periódico, va ser anteriorment redactor de La Vanguardia i d’El País, i ha publicat a les revistes National Geographic, Geo, Altaïr i Siete Leguas. També ha treballat com a reporter per a TV3 i TVE. En el seu primer llibre de viatges, Amèrica, Amèrica (1998), Moret recorre la costa Oest dels Estats Units a la recerca dels mites culturals i generacionals sorgits de la Califòrnia beat i hippy. A Boomerang (2000) fa un llarg recorregut per Austràlia, i a Europa express (2001) narra un esbojarrat viatge en tren, de Portugal a Rússia, en companyia de cent escriptors europeus.
Amb Islandia. L’illa secreta (2002) va guanyar el premi Grandes Viajeros, i a El català de la Terra del Foc (2004) se centra en el món d’un exiliat que va fundar l’estancia «La Catalana» als confins de l’Argentina. La sombra de baobab (2006) narra un viatge a la recerca dels baobabs més espectaculars d’Àfrica, i Viatge per la Costa Brava (2008) és un recorregut pel present i el passat dels últims cents anys de la costa que va de Blanes a Portbou. En l’apartat de literatura gastronòmica, va guanyar el premi Sent Soví amb El Bulli des de dins (2007), una biografia del restaurant de Ferran Adrià.
La primera novel·la que va publicar Moret, L’americà que estimava Moby Dick (1985), va ser un èxit de crítica i públic. El manuscrit perdut (1987), L’impostor sentimental (1995) i Qui paga, mana (1997) són altres dels seus títols. Qui paga, mana va suposar l’aparició del detectiu alternatiu Max Riera, que repetiria a Zanzíbar pot esperar (2002) i L’home que adorava la Janis Joplin (2004). A Doctor Pearson (2004), Moret recrea l’aventura de l’enginyer nord-americà Frederick Stark Pearson, que va construir preses als Pirineus i va portar l’energia hidroelèctrica a Catalunya.
La major part de l’obra de Moret ha estat traduïda al castellà, i alguns títols també al francès, alemany i grec.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
L’impostor sentimental (1995)
Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.