Les relacions perilloses. Pierre Choderlos de Laclos. 1782

Les relacions perilloses

Títol: Les relacions perilloses.
Títol original: Les liaisons dangereuses.
Autor: Pierre Choderlos de Laclos, 1782.
Idioma: Català.
Idioma original: Francès.
Traductora: Josep-Anton Fernández.
Versió: 1.0.

Les relacions perilloses és la història d’una venjança, de la malignitat contra la castedat, de la dona contra l’home i d’una dona sola contra la seva societat. El traç del caràcter dels personatges, per mitjà de les successives epístoles que es van desgranant tot al llarg de la novel·la, amb un ritme pausat i elegant però no per això carregós, ens ofereix un retrat irònic i despietat d’alguns dels costums de la vida social aristocràtica a la França pre-revolucionària. Així, trobarem la perversa i libidinosa marquesa de Merteuil, una dona intel·ligent i egoista, que es diferencia conscientment de la resta d’individus del seu sexe i que menysprea profundament els del sexe oposat. Una dona que dissenya plans d’acció amorosa com si jugués a escacs, que sap que l’amor proporciona fidelitat i feblesa alhora i que el considera com un sentiment inferior. Al seu costat, el vescomte de Valmont, llest però poc intel·ligent, fatu i vanitós, amb un comportament donjoanesc que l’acabarà perdent. La resta de personatges no seran sinó titelles a les mans dels altres dos, víctimes de les seves intrigues o espectadors impotents. Com deia André Malraux en parlar d’aquesta obra, «pels seus dos personatges significatius, les Relacions són una mitologia de la voluntat; i la seva barreja permanent de voluntat i de sexualitat és el seu més poderós mitjà d’acció».

Primera edició: Setembre, 2017.

També podeu descarregar-vos i llegir la versió francesa d’aquests novel·la en francès (Les liaisons dangereuses).

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:3DDDFDE5F9CC587C92B175FFB8A6D7D14927AD14
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:157F43F6EE19FB56308E46EAA017DEE9241CB4CA
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.