Pel cantó de Swann. Marcel Proust. 1913

Pel cantó de Swann 1

Títol: Pel cantó de Swann.
Sèrie: A la recerca del temps perdut. 1.
Títol original: Du côté de chez Swann.
Autor: Marcel Proust, 1913.
Idioma: Català.
Idioma original: Francès.
Traductor: Jaume Vidal Alcover, 1990.
Versió: 1.0.

El primer volum de A la recerca del temps perdut (Pel cantó de Swann) comença amb l’evocació del flux de records que assetgen el narrador durant l’endormiscament, moment en el qual la consciència d’un mateix és prou desactivada perquè hi interfereixi la raó. El narrador va reconstruint una imatge fragmentada de la seva infància a la vila de Combray a còpia d’evocació d’aquells records involuntaris que ressorgeixen de bell nou quan determinats actes del present evoquen sensacions aparentment oblidades. Aquesta tècnica és descoberta pel protagonista en un dels passatges més coneguts de l’obra: aquell moment en què les sensacions que li provoca el gust d’una magdalena sucada en una tassa de te li provoquen un allau de records que havien romasos «perduts» i que, un cop recuperats, resten com a «temps recobrat».
«Un amor de Swann», la segona part de Pel cantó de Swann, es publica sovint separadament. Aquesta obra narra les peripècies sentimentals de Charles Swann amb Odette de Crécy, i, com que es tractar d’una història independent i relativament curta, es considera que pot ser una bona introducció a l’obra i s’estudia sovint als centres educatius francesos. El lector, ja sigui d’edat mitjana o jove, troba forçosament un poc de si mateix en un Swann enamorat i amb el seu amor enfortit per les contrarietats que va trobant.

Primera edició: Agost, 2017.

També podeu descarregar-vos i llegir la traducció de Jaume Bofill i Ferro de la segona part d’aquesta novel·la (Un amor de Swann) .

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:020BCC3D1F83F54A611589AD3A80BC81C57873E2
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:02303AC49F2DCBE65DDCE31092A023A8C65A1234
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Advertisement

One response to “Pel cantó de Swann. Marcel Proust. 1913

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.