Ramon d’Abadal

Ramon d'Abadal

Ramon d’Abadal
Vic, 1 d’octubre, 1888
Barcelona, 17 de gener, 1970

Ramon d’Abadal i de Vinyals es llicencià en Dret a la Universitat de Barcelona, on durant els seus estudis universitaris assistí a les classes que Rubió i Lluçh, Massó i Torrents, i Puig i Cadafalch donaren als «Estudis Universitaris Catalans». Obtingué el grau de doctor a la Universitat de Madrid (1911) i marxà després a París per estudiar a l’Escola de Cartes i a la Sorbona. Des de 1926 es dedica principalment als estudis carolingis catalans. És membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia de la Història, i des de 1967 membre corresponent estranger de l’Institut de França i Doctor Honoris causa de la Universitat de Tolosa. Ultra els seus estudis carolingis, entre els quals remarquem un dels llibres més importants d’Abadal, Els primers comtes catalans, ha publicat també diferents estudis sobre l’Espanya visigòtica i els primers temps de la Catalunya independent. Darrerament ha estudiat els orígens de la decadència medieval catalana en temps de Pere el Cerimoniós.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Els precedents antics a la història de Catalunya (1967)
Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.