Víctor Mora

Víctor Mora

Víctor Mora
Barcelona, 6 de juny, 1931
Barcelona, 17 d’agost, 2016

Víctor Mora i Pujadas publica el seu primer llibre, en castellà, el 1957, en forma de recull de contes i amb el títol La víctima. Durant la dictadora de Franco, viu molts anys a França i a Andorra, on resideix i treballa. S’ha dedicat des de sempre als còmics —és l’autor del conegut «Capitán Trueno»— i al periodisme. El 1966 va publicar, ja en català, El cafè dels homes tristos, guardonada amb el premi Víctor Català. D’entre la seva producció, Els plàtans de Barcelona (1972) —publicada originàriament en francès (1966)— ha estat traduïda a diversos idiomes. De la seva etapa a París cal destacar França, revolució 68, llibre retirat i destruït per la censura, i Converses a París (1970), recull d’entrevistes. Víctor Mora ha publicat també La pluja morta (Barcelona, 1966; París, 1974), Perduts al pàrking (1974), Whisky amb napalm (1976), París flashback (1978), Mozzarella i Gorgonzola (1981), El tramvia blau (1984), Barcelona 2080 (1989), Silvià i Dariada (1991) i La presa de poder de Stella Wunderberry (1992).
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
La dona dels ulls de pluja (1993)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.