Doris Lessing

Doris Lessing

Doris Lessing
Kermanxah, Pèrsia, 22 d’octubre, 1919
Londres, 17 de novembre, 2013

Doris Lessing, nom de casada de Doris May Tayler, una de les escriptores contemporànies més cèlebres i reconegudes del segle XX, només tenia cinc anys quan els seus pares es van traslladar a Rhodèsia, l’actual Zimbabwe. El 1949, va viatjar per primera vegada a Anglaterra, on va arribar amb el manuscrit de la seva primera novel·la sota el braç, The Grass is Singing (1950). De la seva llarga i prolífica obra literària, destaquen el cèlebre El quadern daurat (1962), llibre emblemàtic del feminisme dels anys seixanta i setanta, The Memoirs of a Survivor (1974), The Diary of a Good Neighbour (1983), La terrorista bona (1985), Històries de Londres (1992) i Mara i Dann, una aventura (1999). La qualitat de la seva obra i la seva actitud profundament compromesa li han valgut nombrosos premis internacionals, com ara el Premi Catalunya 1999, el Príncipe de Asturias 2001, i el Premi Nobel de Literatura 2007 «per la seva èpica narrativa de l’experiència femenina, que amb escepticisme, passió i poder visionari, ha sotmès a examen a una civilització desunida».
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
El somni més dolç (The Sweetest Dream, 2001)
La Clivella (The Cleft, 2007)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.