Un milió pelat. Nathanael West. 1936

Un milió pelat

Títol: Un milió pelat.
Títol original: A Cool Million.
Autor: Nathanael West, 1936.
Idioma: Català.
Idioma original: Anglès.
Traductor: Ramon Folch i Camarasa.
Versió: 1.0.

Un milió pelat, escrit en forma burlesca, com de paròdia melodramàtica, descriu les aventures d’un pobre noi de setze anys, Lemuel Pitkin, que, obligat per circumstàncies familiars, decideix de marxar de casa per fer fortuna. Pitkin va de desgràcia en desgràcia: és enganyat, robat i empresonat sense culpa. Després de passar un temps a la presó, on perd tota la dentadura, es fa membre d’un nou partit polític —el Partit Nacional Revolucionari. Més tard és víctima d’una sèrie d’aventures equívoques en mans de diverses organitzacions, unes comunistes i d’altres feixistes, i acaba per perdre un ull i una cama. Finalment, és mort d’un tret durant un míting polític. Arran d’això, esdevé un heroi nacional i un màrtir de la pàtria. L’epíleg descriu una futura festa nacional, amb nois americans desfilant per la Cinquena Avinguda en honor de Pitkin i cantant un himne a la seva memòria.
Brillant sàtira política de la vida dels Estats Units, Un milió pelat és una veritable anàlisi del món capitalista i una mostra d’una política nord-americana que es decanta cap a una possible forma de feixisme.

Primera edició: Maig, 2017.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:977294E8818B97CAB04BFD6DB2F4FCADB336FD3F
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:C8EB90B6E69AEC4F98A9C8A94630EAB34A49AFBE
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.