El capità Carleton. Daniel Defoe. 1728

El capità Carleton

Títol: El capità Carleton.
Títol original: The Military Memoirs of Capt. George Carleton.
Autor: Daniel Defoe, 1728.
Idioma: Català.
Idioma original: Anglès.
Traductor: Jordi Ainaud.
Versió: 1.0.
Pròleg de Walter Scott
Introducció i annexos d’Àngel Casals i Arnau Cònsul.

Les falses memòries del capità anglès George Carleton durant la Guerra de Successió serveixen a Daniel Defoe per escriure una novel·la d’aventures i intrigues ambientada en la Catalunya del 1713, abans del tractat d’Utrecht, signat l’11 d’abril d’aquell any. L’autor de Robinson Crusoe i Moll Flanders s’esplaia en observacions sobre els costums locals, narra l’heroïcitat dels catalans i de les forces aliades contra l’exèrcit borbònic de Felip V, descriu magníficament la presa del castell de Montjuïc, i es deixa impressionar per l’espectacle geogràfic i espiritual del conjunt benedictí de Montserrat.
Com tota l’obra d’aquest gran escriptor anglès, El capità Carleton va dirigida, pel seu ritme narratiu, a lectors joves, però el moment històric que descriu fa que aquesta novel·la esdevingui una lectura imprescindible per a tots els amants de la història, ja que el públic adult hi trobarà moltes claus per entendre la caiguda de Barcelona sota les tropes borbòniques.
Traduïdes per primera vegada a la nostra llengua, aquestes aventures d’un suposat capità Carleton van rebre el reconeixement dels lectors britànics de l’època. Però va ser una reedició publicada al començament del segle XIX amb pròleg del gran escriptor romàntic Sir Walter Scott la que va convertir aquesta novel·la en un gran èxit editorial. La importància d’aquest llibre rau en la seva doble lectura: la memòria militar i el relat d’un viatger.

Primera edició: Maig, 2017.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:76295E401BBB89BE6AEF1996E2327FF2A3B1CBDD
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:D7089B26EF6D5C37C12B6D0D8018DC91D162D878
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.