Daniel Defoe

Daniel Defoe

Daniel Defoe
Londres, 1660
Londres, 24 d’abril, 1731

Daniel Defoe va ser un escriptor, periodista i espia anglès que es va fer famós quan va escriure Robinson Crusoe (1719). Defoe destaca per ser un dels primers escriptors de novel·les i va contribuir molt a popularitzar aquest gènere. Alguns estudiosos parlen de Daniel Defoe com un dels fundadors —si no el fundador— de la novel·la anglesa. Escriptor prolífic i versàtil, és autor d’uns cinc-cents llibres, libels i diaris sobre tota mena de temes: política, criminologia, religió, matrimoni, psicologia i món sobrenatural. També va ser pioner en periodisme econòmic. La seva novel·la més famosa, Robinson Crusoe, narra les aventures d’un nàufrag en una illa deserta. L’any 1720 va escriure Capità Singleton, que retrata el poder redemptor de l’amor d’un home per un altre, i, el 1722, Moll Flanders, una narració picant escrita en primera persona sobre la caiguda i l’eventual redempció d’una dona solitària a l’Anglaterra del segle XVII.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Moll Flanders (Moll Flanders, 1722)
El capità Carleton (The Military Memoirs of Capt. George Carleton, 1728)
Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.