Honoré de Balzac

Honoré de Balzac

Honoré de Balzac
Tours, 20 de maig, 1799
París, 18 d’agost, 1850

Honoré de Balzac, treballador infatigable, va elaborar una obra monumental, la «Comèdia Humana», cicle coherent de diverses desenes de novel·les l’objectiu de les quals és descriure d’una manera quasi exhaustiva la societat francesa de la seva època o, segons la seva famosa frase, «fer-li la competència al registre civil».
Va néixer a Tours i va arribar a París el 1816. El 1819, va abandonar els seus estudis de Dret per dedicar-se a la literatura, i va començar a escriure sota pseudònims. El 1825, els seus fracassos l’animaren a entrar en diversos negocis relacionats amb el món editorial, que van fracassar i l’ompliren de deutes. Tot i l’ajut de Madame de Berny, quinze anys més gran que ell, amb qui va tenir relacions i que li va obrir les portes del món parisenc, Balzac va passar per greus dificultats financeres.
El 1829, amb 29 anys, va trobar el tema per a una novel·la en un episodi de la guerra dels chuans. Recordant el baró de Pommereul, un general amic del seu pare, Balzac li adreçà una carta i el va anar a visitar a Fougéres, on vivia. Allà escriu la primera novel·la firmada amb el seu nom, apareguda amb el títol de Les Chouans. La novel·la es ven malament, però li permet de cridar l’atenció. En pocs anys, esdevindria un personatge de moda i l’autor més prolífic de París.
El 1831 obté els seus primers èxits. El 1830 va escriure una obra anomenada Les obres de millet que el van fer ser un dels escriptors més famosos d’aquella època.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Eugénie Grandet (Eugénie Grandet, 1834)
Melmoth reconciliat (Melmoth réconcilié, 1835)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.