William Golding

William Golding

William Golding
Newquay, Anglaterra, 19 de setembre, 1911
Perranarworthal, Anglaterra, 19 de juny, 1993

Sir William Gerald Golding, escriptor anglès, va estudiar ciències naturals, per canviar aquests estudis al cap de dos anys pels de literatura anglesa a la Universitat d’Oxford, on es graduà el 1934. Durant la Segona Guerra mundial, va servir a la Marina Reial Britànica i va participar en el desembarcament de Normandia l’any 1944.
Autor de novel·les, assaigs i poemes, l’any 1935 publicà el primer dels seus llibres, Poems. Entre les seves obres, destaquen Senyor de les mosques (1954), faula moral sobre la condició humana, The Inheritors (Els hereus, 1955) i Rites of Passage (Ritus de pas, 1980), amb el qual guanya el Premi Booker del mateix any.
L’any 1983 fou guardonat amb el Premi Nobel de Literatura per les seves novel·les que, amb un art narratiu realista i amb una diversitat i universalitat del mite, il·luminen la condició humana en el món d’avui dia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Senyor de les mosques (Lord of the Flies, 1954)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.