Isak Dinesen

Isak Dinesen

Isak Dinesen
Rungsted, Dinamarca, 17 d’abril, 1885
Rungsted, Dinamarca, 7 de setembre, 1962

Isak Dinesen, pseudònim de l’escriptora danesa Karen Blixen, pertanyent a una família aristocràtica i filla d’un militar, es va educar en prestigioses escoles suïsses. Es casà amb un cosí llunyà, el baró Blixen-Finecke, amb el qual va marxar a Kenya, on va regentar una plantació de cafè, experiència que va relatar en la seva obra més coneguda, Memòries d’Àfrica (1937), que va escriure quan, arran de la depreciació del cafè, es va veure obligada a vendre’s la granja i tornar a Dinamarca. És autora de dues novel·les més, Gengældelsens Veje («Els àngels venjadors», 1944) i Ehrengard (que es publicà pòstumament el 1962), però el gruix de la seva obra són narracions: Set contes gòtics (1934), Contes d’hivern (1942) i Skæbneanekdoter («Anècdotes del destí», 1955), entre d’altres. Amb un estil senzill d’una gran eficàcia narrativa, els seus contes tenen com a eix central la idea del destí i la necessitat d’acceptar-lo.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Contes d’hivern (Winter’s Tales, 1942)
La història immortal. Seguit de L’anell (Den udødelige historie i Ringen, 1958)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.