Enric Prat de la Riba

Enric Prat de la Riba

Enric Prat de la Riba
Castellterçol, 29 de novembre, 1870
Castellterçol, 1 d’agost, 1917

Enric Prat de la Riba i Sarrà fou, fonamentalment, el líder polític més sòlid del catalanisme que va conquerir les primeres parcel·les de poder institucional durant els primers vint anys del segle XX. A començaments de la darrera dècada del segle XIX, des de diferents tribunes i plataformes, inicià l’elaboració d’una proposta ideològica que el partit que ell va col·laborar a fundar —la Lliga Regionalista— faria hegemònica. Membre de la Diputació de Barcelona, el 1907 en fou elegit president i seria des d’aquesta posició que creà l’Institut d’Estudis Catalans i va impulsar l’articulació de les quatre províncies catalanes en un sol organisme: la Mancomunitat, constituïda el 1914 i que fou l’instrument a través del qual Prat endegà una tasca de construcció nacional potentíssima.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
La Nacionalitat Catalana (1906)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.