Incerta glòria. Joan Sales. 1956

Incerta glòria

Títol: Incerta glòria.
Autor: Joan Sales, 1956.
Idioma: Català.
Idioma original: Català.
Versió: 1.0.
Premi Joanot Martorell (actualment, Premi Sant Jordi), 1955.

Incerta glòria podria ser una novel·la d’amor si no fos una novel·la de guerra i tres homes s’hi enamoren d’una mateixa dona, tres companys de front que comparteixen el viure al ras sense saber si demà hi seran encara.
Quina és la seva guerra? La del 36, viscuda des del bàndol republicà, i molt s’ha dit que Incerta glòria era la gran novel·la dels vençuts. Mig segle després de publicar-se’n la primera edició, la guerra d’Incerta glòria apareix com la guerra, aquella experiència vital que aguditza fins als límits tot el que treballa per sota qualsevol joventut: afany d’amor, de vida, afany d’immortalitat que es tradueix en desig obsessiu i desemboca en la mort quotidiana.
Molts moren a la guerra, però als que no hi moren els pasta que sobreviuen a la pròpia joventut. Alguns arriben a envejar els que van morir al front sense assistir a aquesta altra derrota, fer-se vell. Tot home estima i enyora la seva joventut; què enyora i estima aquell per a qui joventut i guerra són una mateixa cosa?

Primera edició: Octubre, 2016.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:056065BB35CF61E36CA14550312A67E7DEE76053
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:0521937589468A4DDA6D9B962AFE0585E6321205
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.