Ricard Salvat

Ricard Salvat

Ricard Salvat
Tortosa, 17 d’agost, 1934
Barcelona, 24 de març, 2009

Ricard Salvat i Ferré fou un escriptor, director teatral i professor universitari català. Salvat va ser un dels noms de referència del teatre català, fundador de l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual i director d’obres que van marcar època, com la Ronda de mort a Sinera de Salvador Espriu que va estrenar l’any 1965 amb la companyia Adrià Gual al Teatre Romea, i que l’any 2002 va portar al Teatre Lliure. Havia rebut entre altres reconeixements el Premi Nacional de Teatre 1999.
Va estudiar filosofia a la Universitat de Barcelona, esdevenint professor ajudant a la seva llicenciatura. Abandonà aquest centre en solidaritat a l’expulsió de José Luis López Aranguren, retornant-hi tres anys després.
Entre 1977 i 1986 fou director del desaparegut Festival Internacional de Teatre de Sitges, esdevenint aquell any catedràtic d’arts escèniques a la Universitat de Barcelona. També va dirigir el Festival Internacional de Teatre de Tortosa-EntreCultures celebrat els anys 2004, 2005 i 2006. Fou membre numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi des del 2003.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Animals destructors de lleis (1961)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.