Rudyard Kipling

Rudyard Kipling

Rudyard Kipling
Bombai, 30 de desembre, 1865
Londres, 18 de gener, 1936

Rudyard Kipling, fill d’un alt empleat de l’Estat destacat a l’Índia, va néixer a Bombai el dia 30 de desembre de 1865. Tota la infantesa i tota l’adolescència les visqué a l’Índia. Més gran, realitzà llargs viatges, a Bengala, a Birmània, a la Xina, al Japó, a l’Amèrica del Nord… Publicà a l’Índia els seus primers escrits, sense cap èxit remarcable. Però quan els seus contes i els seus articles foren coneguts a Anglaterra, Kipling esdevingué l’escriptor del dia. Mai l’Índia llunyana no havia tingut un tan fidel narrador, ni els lectors anglesos un coneixement tan clar dels problemes civils, militars, religiosos, de la vida i dels costums. La més cèlebre i la més original de totes les seves produccions fou el Llibre de la Jungla, que fou seguit d’un Segon llibre de la Jungla. L’any 1907, Rudyard Kipling fou honorat amb el Premi Nobel. Format dins la poesia hindú i educat sota els preceptes europeus, tota la seva vida fou una autèntica lliçó de coses tant per als grans com per als petits. Kipling morí a Londres el 18 de gener de 1936.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Primer llibre de la Jungla. El llibre de la Jungla 1 (The Jungle Book, 1894)
Segon llibre de la Jungla. El llibre de la Jungla 2 (The Second Jungle Book, 1895)
La millor història del món. (1891-1926)
Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.