Josep-Lluís Carod-Rovira

Carod-Rovira

Josep-Lluís Carod-Rovira
Cambrils, 17 de maig, 1952

Josep-Lluís Carod-Rovira és director de la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra i de la seva revista divÈrsia. Articulista i conferenciant habitual arreu dels Països Catalans, guanyador del premi Octubre de narrativa 2012, amb La passió italiana, ha estat vicepresident de la Universitat Catalana d’estiu i ha publicat una dotzena de llibres. Conseller en cap i també vicepresident del Govern de la Generalitat, on impulsà l’acció exterior de Catalunya, diputat al parlament i president d’ERC, etapa durant la qual s’aconseguiren els millors resultats electorals i s’ocupà un lloc de referència en l’espai progressista. Partidari d’un catalanisme popular i d’un projecte nacional no ètnic, sinó civil, inclusiu, modern i convivencial, ha teoritzat sobre la idea de nació en construcció, com a país sempre obert a noves incorporacions per sobre d’identitats originàries.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
2014. (2008)
Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.