Bandolers, pirates i hugonots. Joan Reglà. 1969

Bandolers

Títol: Bandolers, pirates i hugonots a la Catalunya del segle XVI
Autor: Joan Reglà, 1969.
Idioma: Català.
Idioma original: Català.
Versió: 1.1.
Col·lecció: Història de Catalunya

En aquest llibre de Joan Reglà sobre la història de Catalunya durant els Àustries, tema que no pot ser més interessant ni suggestiu pel lector curiós, es fa un minuciós examen de la política catalana de Felip II, i es dibuixa una visió de conjunt de la vida del Principat en una etapa decisiva en tot l’Occident d’Europa —la caracteritzada per les guerres de religió. La consideració del país a mitjan segle XVI com a finestra mediterrània europea, d’Espanya i per tant com a punt de contacte entre doctrines i civilitzacions ha fet que l’autor s’hagi plantejat els grans problemes de l’Espanya d’aquest segle, potència hegemònica de l’Europa de llavors, a la llum de les pressions estrangeres a Catalunya. El resultat lògic, com a reacció contra les pressions adversàries, va ésser la impermeabilització ideològica d’Espanya per Felip II. Aquesta problemàtica ha fet que Joan Reglà valorés la veritable projecció europea d’un període ben apassionat de la història de Catalunya, els esdeveniments, del qual, per altra part, foren decisius en l’orientació futura de l’Espanya dels Àustries.

Primera edició: Abril, 2016.

Segona edició: Maig, 2016.

 • Correccions d’ortografia.
 • magnet epub:
  magnet:?xt=urn:btih:260AA59D79651B9B0176DAB954AD5805D226DD66
  magnet azw3:
  magnet:?xt=urn:btih:1C7175EC8046A25DAADAA176A333757ED067C985
  (Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

  Advertisement

  Deixa un comentari

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.