Baltasar Porcel

Baltasar Porcel

Baltasar Porcel
Andratx, 14 de març, 1937
Barcelona, 1 de juliol, 2009

Baltasar Porcel i Pujol va néixer a la població d’Andratx (Mallorca), situada a la comarca mallorquina de Serra de Tramuntana. Com a escriptor ha publicat una llarga llista de títols de tots els gèneres en català, obres que s’han traduït al castellà, l’alemany, l’anglès, el francès, l’italià i el vietnamita, a més d’aclaparar un bon nombre de premis literaris.
Com a periodista va col·laborar en diversos mitjans: La Vanguardia, Última Hora i Catalunya Ràdio. Va impulsar i presidir l’Institut Català de la Mediterrània entre 1989 i l’any 2000, organisme fundat per ell a instàncies de la Generalitat de Catalunya. Des de 1989 fins a la seva mort fou el president del jurat del Premi Internacional Catalunya.
Morí l’1 de juliol de 2009 a l’Hospital Clínic de Barcelona (Barcelonès), a l’edat de 72 anys, a conseqüència d’un tumor cerebral del qual havia estat operat tres anys abans. Un cop tancada la capella, les seves despulles foren traslladades a Mallorca on el rebé l’homenatge de les autoritats mallorquines i fou sepultat a la seva vila natal d’Andratx.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Difunts sota els ametllers en flor. (1970)
Les primaveres i les tardors. (1986)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.