Empar Moliner

Empar Moliner

Empar Moliner
Santa Eulàlia de Ronçana, 16 de setembre, 1966

Empar Moliner i Ballesteros, escriptora i periodista catalana, escriu en català i castellà. La seva literatura es caracteritza pel sentit de l’humor i per una visió crítica de la societat contemporània i les seves contradiccions.
Cursà estudis de periodisme i s’independitzà ben aviat per dedicar-se a actriu de teatre i cabaret. Però serà amb el periodisme, primer als serveis informatius de COM Ràdio i més tard a les pàgines d’opinió de l’edició barcelonina del diari El País, on es farà un nom.
L’any 1999 publica el recull de contes L’ensenyador de pisos que odiava els mims, relats satírics que van obtenir el reconeixement de crítica i públic, i l’any següent guanya el premi Josep Pla amb la novel·la Feli, esthéticienne, traduïda a l’alemany. L’any 2004 publica el llibre de contes T’estimo si he begut, considerat el millor llibre de l’any segons La Vanguardia i El Periódico, i traduït a l’anglès per Peter Bush amb el títol I Love You When I’m Drunk. El 2005, l’aplec de cròniques periodístiques Busco senyor per amistat i el que sorgeixi, amb els que Moliner va obtenir un èxit indiscutible. Desitja guardar els canvis? és un recull dels articles que publica cada dissabte a l’edició catalana d’El País, a mig camí entre la crònica i la narració.
Ha aparegut regularment a programes de ràdio i de televisió. El seu nom sol estar vinculat a polèmiques, tant per la seva condició d’escriptora mediàtica que no s’avergonyeix de sortir a programes de teleescombraries com Crónicas Marcianas, com pel seu costum de criticar i fer burla d’associacions feministes.
El 2008, juntament amb Àlex Torío i Juan Carlos Ortega, presenta el programa Herois quotidians a TV3, una nova proposta que, agafant elements de l’humor i del fals documental, fa una mirada irònica i àcida sobre allò que es considera políticament correcte.
Ha escrit articles d’opinió a diaris com ara Avui, Ara o El País i és col·laboradora de diversos programes de ràdio i televisió.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Feli, esthéticienne. (2000)
T’estimo si he begut. (2004)
No hi ha terceres persones. (2010)
Tot això ho faig perquè tinc molta por. (2016)
Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.