No plorar. Lydie Salvayre. 2014

No plorar

Títol: No plorar.
Títol original: Pas pleurer.
Autor: Lydie Salvayre, 2014.
Idioma: Català.
Idioma original: Francès.
Traductor: Ferran Ràfols Gesa, 2015.
Premi Goncourt, 2014
Versió: 1.0.

Filla d’un andalús i d’una catalana, Lydie Salvayre narra a No plorar la història de la seva mare, la Montse, nascuda en un poble prop de Lleida, que el 1936, amb quinze anys acabats de fer, se’n va a Barcelona amb el seu germà anarquista. A la ciutat, la noia viu el despertar de l’amor i l’alegria revolucionària dels dies posteriors a l’esclat de la Guerra Civil. En la novel·la es conjuga el present des del qual la Montse desgrana els seus records d’aquells dies meravellosos de llibertat de l’agost del 36 amb la narració de l’estada de Georges Bernanos a Mallorca i el procés d’escriptura d’Els grans cementiris sota la lluna —la condemna d’un catòlic durant la sanguinària repressió feixista. La Montse Monclús explica el retorn de Barcelona a la llar dels pares i el seu matrimoni, el de la filla d’una família humil amb el plançó del cacic del poble. A través de la resurrecció de la llengua materna, Salvayre construeix amb la seva prosa un relat coral apassionant sobre el complex entramat polític de la Guerra Civil, i sobre l’exili i l’herència que va deixar en els fills dels que van haver de marxar d’Espanya per salvar la vida. Com si la primera escapada de la Montse hagués marcat per sempre un destí en fuga.

Primera edició: Març, 2016.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:758BCCC8977BBBC45E5765C38392F062EA9D42B9
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:CBE06477D415627675AC4AE01F79D6138C4AA925
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Advertisement

2 responses to “No plorar. Lydie Salvayre. 2014

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.