Les senyoretes de Lourdes. Pep Coll. 2008

Les senyoretes de Lourdes

Títol: Les senyoretes de Lourdes
Autor: Pep Coll, 2008.
Idioma: Català.
Idioma original: Català.
Versió: 1.0.
Premi Sant Jordi, 2007

Les senyoretes de Lourdes és una novel·la sobre la vida de Bernadette Soubirous, la nena que l’any 1858 va assegurar que havia vist una senyoreta amb un vestit blanc en una cova propera al poble. De bon principi, els veïns de Lourdes van interpretar l’aparició de manera diferent: que era una fada de les que habitaven la cova, o que es tractava de l’esperit d’una beata morta feia uns mesos, o que s’havien despertat els dimonis ancestrals de la muntanya. Fins i tot s’ironitzava assegurant que el suposat fantasma era la dona del farmacèutic que s’havia citat amb el seu amant… Qui no teoritzava era l’única vident, una humil adolescent asmàtica que es referia a l’aparició com a «Allò». Fins a les últimes visions, quan els milers de pelegrins que acudien a la cova no tenien aturador, la nena no va acceptar, a suggeriment d’un sacerdot de Lourdes, que era la Mare de Déu. En realitat, aquella primavera, allò que van despertar les visions de Bernadette van ser les il·lusions i els desenganys, les enveges i els odis, l’ambició de diners i de poder. Pep Coll reconstrueix els orígens del santuari més important del catolicisme, retrata amb vigor cadascun dels personatges històrics implicats en les aparicions i ens acosta al drama terrible d’una nena malalta que es volia amagar de les multituds i que no se’n va sortir. Ni en vida, ni morta.

Primera edició: Març, 2016.

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:0DF865FA2399EC2FC27A301FA84FFFEAE4FA92AF
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:E69AAF5A5ED98D958AE812DE510F31B1C2ABE242
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.