Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa
Arequipa, Perú, 28 de març, 1936

Mario Vargas Llosa compta amb una rellevant obra literària. El seu primer llibre, el recull de contes Los Jefes, va rebre el guardó Leopoldo Alas. Poc després, la seva primera novel·la, La ciudad y los perros, va obtenir el premi Biblioteca Breve, i el va situar com un dels escriptors més destacats de la seva generació. Les seves novel·les comprenen, entre altres, La casa verde, Conversación en La Catedral, Pantaleón y las visitadoras, La tía Julia y el escribidor, ¿Quién mató a Palomino Molero?, Lituma en los Andes, La fiesta del chivo, Travesuras de la niña mala o El sueño del celta. Ha publicat també peces teatrals, memòries i diversos assajos, entre els quals El combate imaginario, amb Martí de Riquer, La orgía perpetua, La verdad de las mentiras, La tentación de lo imposible y El viaje a la ficción. Ha merescut els premis literaris més importants, com ara el Premio Cervantes, el Príncipe de Asturias, el PEN/Nabokov, el Grinzane Cavour i el Premi Nobel de Literatura 2010.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Lletra de batalla per Tirant lo Blanc (Carta de batalla por Tirant lo Blanc, 1991)
Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.