Carta de batalla por Tirant lo Blanc. Mario Vargas Llosa. 1991

Carta de batalla

Títol: Carta de batalla por Tirant lo Blanc
Autor: Mario Vargas Llosa, 1991.
Idioma: Castellà.
Idioma original: Castellà.
Versió: 1.0.

Mario Vargas Llosa, realitza una anàlisi brillant, on posa en joc totes les seves experiències de creador i de lector. Per a Vargas, el Tirant és una novel·la total, a la vegada cavalleresca i històrica, militar i de moeurs, eròtica i psicològica, que utilitza tots els materials que li ofereix l’època: «la vasta realidad fue su cantera al mismo tiempo que su paradigma». De l’estirp dels grans «suplantadors de Déu», com Fielding, Balzac, Tolstoi o Faulkner, Martorell organitza aquests materials en un cos viu, coherent i desinteressat que, alhora que representa una realitat total, pretén d’imposar-se ell mateix com una realitat total única. Vargas Llosa examina dos «cràters actius», és a dir, dos episodis-clau que donen sentit a tots els «temps morts» o zones narratives d’enllaç. Els descompon en els diversos plans que els integren —objectius, subjectius, retòrics o mítics— i descobreix els mecanismes per mitjà dels quals l’autor els redueix a unitat narrativa —«vasos comunicants», «capsa xinesa»… De quina manera tan senzilla i tan incisiva Vargas Llosa, a mig camí de la intuïció personal i de l’estructuralisme, arriba allà on Nicolau, amb tota la rigidesa del seu mètode positivista, no havia arribat malgrat els seus esforços!

Primera edició: Desembre, 2015.

Podeu descarregar-vos i llegir la traducció d’aquest assaig al català de Ramon Barnils (Lletra de batalla per Tirant lo Blanc).

magnet epub:
magnet:?xt=urn:btih:535AC8B2CCF7B91C844C922EF6E6EC7B5094ED85
magnet azw3:
magnet:?xt=urn:btih:B9744DA1C110C63B50F900F5FD8D61B6A8D210BA
(Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.