Nous retocs

Estem fent, un altre cop, alguns retocs al blog. Alguns són merament estètics però d’altres són força importants.

Estètica
Hem canviat algunes de les imatges (actualitzacions, premis, autors, idiomes) per tal que totes tinguin uns tons més blancs i grisos; hem intentat eliminar tots els tons marrons, negres i blaus. D’aquesta manera, pensem que la pàgina quedarà estèticament més suavitzada i homogeneïtzada.
També farem desaparèixer, poc a poc, les fotos de les portades dels llibres i dels autors de les imatges predeterminades de les entrades: només hi veureu el nom de l’autor o el títol del llibre. De moment estem treballant en les entrades d’autors i esperem acabar aquesta feina aviat.
Les entrades dels llibres tindran un color de fons diferent per a cada idioma: verd per a l’anglès, rosa per al castellà, groc per al català i blau per al francès. Serà la única nota de color de la pàgina. Aquesta tasca, l’anirem fent molt més lentament, a mesura que anem adaptant els llibres a una nova plantilla de la que parlarem més avall. És a dir, que fins que els llibres no estiguin actualitzats, mantindran la seva vella imatge, amb la foto de la portada inclosa i el fons antic.

Neteja
Hem eliminat algunes entrades i comentaris que vàrem fer al començament i que tenien molt poca o cap relació amb els llibres o el funcionament de la pàgina.
També hem eliminat la categoria “Properament” que no utilitzàvem des de fa molt de temps.

Edició
Canviarem una mica la nostra plantilla d’edició dels llibres. La nostra intenció és despersonalitzar-la el màxim. Així, ja no posarem el nostre logo a les portades per tal que quedin “netes”; a la pàgina “Crèdits” dels llibres ja no apareixeran els noms de l’editor, el dissenyador de la portada o el digitalitzador (és ben sabut que són algun dels membres d’epubqüest). Per això mateix, a mida que anem actualitzant els llibres, desapareixeran les categories d’editors. Només farem una referència a epubqüest a la pàgina “Gràcies”, que seguirem conservant.
Per altra banda, traslladarem l'”Índex” al final del llibre, després de la pàgina “Crèdits” per tal que la lectura d’alguns llibres amb uns índex molt llargs no siguin tan pesades.

Traduccions al català
Canviem la nostra opinió de no editar llibres escrits en castellà i traduïts al català perquè molts seguidors així ens ho han demanat. De totes maneres, només ho farem en alguns casos: quan hàgim editat la versió original en castellà (en aquest moment deuen ser dos o tres llibres, només).

Xarxes socials
És molt possible que totes les anteriors indicacions no us interessin gaire perquè son més aviat tècniques, però aquest capítol sí és important per als nostres seguidors.
A partir d’avui mateix ja no publicarem les novetats a Twitter i tancarem el nostre compte el dia 1 de gener de 2016. No ho fem per a fer la guitza a ningú ni perquè no considerem que és una eina molt útil, que ho és. És un simple acte de protecció; no volem que ens tanquin la pàgina, és així de senzill i comprensible. Esperem no ofendre a ningú i que entengueu les nostres raons.
Quant a Facebook, de moment, seguirem publicant algunes, repetim, algunes, però no totes les entrades. En futur no gaire llunyà, però, també acabarem tancant el compte.
Per això, si voleu seguir informats, us aconsellem que us feu usuaris de la pàgina. D’aquí un cert temps haurem de tancar-la al públic i que només sigui accessible per als usuaris inscrits. Encara no tenim decidit com ho farem però hi anem donat voltes i ja us ho comunicarem en el seu moment.
Us tornem a demanar disculpes per aquestes mesures però creiem que són necessàries, sinó, tard o d’hora, desapareixerem.

13 responses to “Nous retocs

 1. Hola:
  Em disculpareu l’ignorància, però com podrem fer.-nos usuaris de la pàgina. He buscat com fer-ho i no he trobat cap apartat on poder ferme’n.
  Gràcies

  • A la pàgina “Qui som” (al menú superior) trobaràs un vincle a una entrada que es diu “Registre”. Si hi fas clic, podràs llegir com ho has de fer.

  • De totes maneres, pensant-ho millor, en principi, per a deixar un comentari, has d’estar registrat, sinó el sistema no et deixa enviar-lo.

 2. Tot i que segueixo les instruccions que poseu i que utilitzo Utorrent, no hi ha manera de poder enganxar els magnet. Podeu ajudar-me, sisplau?

  • Si per enganxar el magnet vols dir afegir-lo a la llista de “descàrregues”, has de fer clic a la segona imatge del menú superior de l’esquerra de l’uTorrent (a primera és un signe + i la segona una ratlla dins una espècie de parèntesi). Al passar el cursor per sobre veuràs que diu: “Afegir un torrent des d’una URL”. S’obrirà un quadre on has d’enganxar l’adreça del magnet que has copiat aquí. En principi, per defecte, ja surt l’última que has copiat, però si vols assegurar-te’n, torna-la a enganxar i fes clic a “Acceptar”. El magnet quedarà afegit a la teva llista i llavors només és qüestió d’esperar que es descarregui. De vegades pot trigar una estona força llarga, depen de la gent que l’estigui compartint en aquell moment.
   No sé si era això el que volies saber.

 3. Segueixo sense poder. Us explico el que faig: clico la segona icona (Add URL) i s’obre una casella amb Torrent Address http:// Copio el magnet corresponent des del signe d’interrogació i quan accepto surt Not a valid torrent URL. Què faig malament? Moltes gràcies

 4. Has de copiar la línia sencera, inclòs el que hi ha abans del signe d’interrogació. Per exemple, el magnet de l’epub “Llibre d’Amic e Amat” és:
  magnet:?xt=urn:btih:EA7983FB7910442E7268CC5F607038B5DC120650
  Tot, inclòs “magnet:?”.
  Per altra banda pots canviar l’idioma de l’uTorrent i posar-lo en català a la rodeta del menú superior, a la dreta.
  Esperem que ara puguis descarregar-te els llibres.

 5. Segueixo sense poder. Faig tot el que em dius, però no s’enganxa l’adreça del magnet. Faig servir un Mac. Té a veure? Què més puc fer? Gràcies per tot.

  • He parlat amb usuaris que utilitzen un Mac i no tenen problemes. Algun cop ha passat que un magnet determinat estava realment equivocat o mal copiat i els hem canviat quan algú ens ho ha dit.
   Jo ho sento, però ja no et puc ajudar més. La única cosa que se m’ocorre és que desinstal·lis l’uTorrent, reiniciïs l’ordinador i el tornis a instal·lar assegurant-te que instal·les la versió adequada; em sembla que la última per a Mac és la µTorrent Stable(1.8.7 build 41339).
   Ho sentim.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.