Dimonis íntims. Xavier Rubert de Ventós. 2012

Dimonis íntims

Títol: Dimonis íntims
Autor: Xavier Rubert de Ventós, 2012.
Idioma: Català.
Idioma original: Català.
Versió: 2.0.

En aquest llibre, Xavier Rubert de Ventós mira de complir el propòsit anunciat a Ofici de Setmana Santa (1978), el d’explicar només allò que experimenta a flor de pell, de parlar desvergonyidament de les seves vergonyes, càndidament de les seves manies i passions, d’embolcallar mentides i veritats fins a fer-les pràcticament inextricables:
«Jo només escric», diu l’autor, «quan les sensacions o idees se’m fan dimonis íntims que intento foragitar amb la literatura. Però no resulta fàcil sentir ni pensar amb naturalitat i seguretat, superar els propis vertígens i censures, deixar avançar la ment amb la confiança que trobarà el que busca, la mateixa confiança amb què el rei s’asseu sense mirar enrere, segur que trobarà la cadira que algú li haurà acostat.
»Un entorn raonablement sensual i fins i tot una relativa gimnàstica sexual ajuden sens dubte l’esperit: el que aquest no admet és cap lligam sentimental. Al cervell no li roba energia el moblament sensual o l’erotisme profilàctic, és a dir, tot allò que apaivaga un cos que ha de funcionar alhora com la seva font d’energia i el seu instrument. El pensament ens permet, doncs, el que ens estabilitza però no el que ens mobilitza; tolera el que ens gratifica però no el que ens sedueix. Més que en la repressió, el pensament i la cultura es basen en la fredor, s’aixequen sobre l’egoisme i es mantenen a força de narcisisme. Ens perdonen tal volta els plaers, però mai els amors».

Primera edició: Novembre, 2015.

Segona edició: Maig, 2016.

 • Correccions d’ortografia.
 • Adaptació a la nova plantilla.
 • magnet epub:
  magnet:?xt=urn:btih:033FAEA18C8EE80DC90FBDAFF01846AF87A96096
  magnet azw3:
  magnet:?xt=urn:btih:093811393FEAD8C3E6BF8A90DC731AE23A15C5FC
  (Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

  Deixa un comentari

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Google photo

  Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.