A repèl. Joris-Karl Huysmans. 1884

A repèl

Títol: A repèl.
Títol original: À Rebours.
Autor: Joris-Karl Huysmans, 1884
Idioma: Català.
Idioma original: Francès.
Traductor: Miquel Martí i Pol.
Versió: 2.0.

Refinament, deliqüescència, perversió, crueltat, equívocs, sofisticació…, tots aquests són elements que serveixen per atiar les passions sensuals i racionals de l’aristocràtic Jean Floressas des Esseintes, protagonista d’aquesta veritable bíblia del decadentisme. Huysmans, efectivament, fa d’en Des Esseintes el personatge que rebutja el món sòrdid del materialisme i de la vulgaritat per tancar-se en una exquisida torre d’ivori, sensual, neuròtica, depravada. A repèl explora el llenguatge dels colors, de les músiques, dels sabors, de les flors exòtiques, dels somnis aterridors, dels perfums, de l’ambigüitat eròtica, del cinisme, del desig d’absolut…, en la mesura en què tots aquests elements permeten convertir la vida del seu personatge en una obra d’art viva. Una obra d’art tan atractiva com repel·lent. Barbey d’Aurevilly va dir: «Després d’escriure aquest llibre, al seu autor, sols li resta escollir entre tirar-se un tret o llançar-se als peus de la creu».

El seu menyspreu per la humanitat augmentà; comprengué finalment que el món està majoritàriament compost de bergants i d’imbècils. Decididament, no tenia cap esperança de descobrir en els altres les seves mateixes aspiracions i els seus mateixos odis, cap esperança d’acoblar-se amb una intel·ligència que es complagués, com la seva, en una estudiosa decrepitud, cap esperança d’associar un esperit punxegut i contornejat tal com el seu al d’un escriptor o d’un lletrat.

Joris-Karl Huysmans, A repèl

Primera edició: Novembre, 2015.

Segona edició: Juny, 2016.

 • Adaptació a la nova plantilla.
 • També podeu descarregar-vos i llegir la versió original d’aquesta novel·la en francès (À Rebours).

  magnet epub:
  magnet:?xt=urn:btih:3F185C8FAFC01C69BD4B2DA4E47CE08B3A69413A
  magnet azw3:
  magnet:?xt=urn:btih:9851D8D0400160D1D33E718599A9E17F71BDDD2A
  (Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

  Advertisement

  Deixa un comentari

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.