Ramon Llull

Ramon Llull

Ramon Llull
Ciutat de Mallorca, 1232
Ciutat de Mallorca, 1316

Ramon Llull pot ser considerat com el patriarca de la literatura catalana. La vida i l’obra de Llull, vistes a distància, es tenyeixen d’unes característiques que ens el presenten gairebé com a mítiques. Els constants viatges de Ramon Llull no foren cap mena de dificultat perquè pogués dur a terme una de les obres més suggestives de la seva època. El seu mèrit és d’haver estat no tan sols el creador d’una literatura filosòfica i teològica en català, sinó, en forma principal, d’una prosa literària. Una prosa essencialment poètica que té la representació més important en dos llibres cabdals de l’autor, Blanquerna i el Llibre de meravelles, que inclou com una de les seves parts, possiblement la més coneguda, el Llibre de les bèsties. Ramon Llull —amb una obra molt extensa i que ha tingut una enorme difusió— és, sens dubte, un dels valors universals de la cultura catalana.
Més informació a la Viquipèdia.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Llibre d’Amic e Amat (1276-1278)
Llibre de les bèsties (1289)
Lo peccat de n’Adam (1290?)
Medicina de pecat (1300)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.