Edgar Rice Burroughs

Edgar Rice Burroughs

Edgar Rice Burroughs
Chicago, 1 de setembre, 1875
Encino, Califòrnia, 19 de març, 1950

Edgar Rice Burroughs, escriptor de gènere fantàstic, és cèlebre per les seves sèries d’històries de Barsoom (ambientades a Mart), de Pellucidar (que succeeixen al centre de la Terra) i, especialment, per la creació del mundialment famós personatge de Tarzan.
Va assistir a la Harvard School de Chicago on va entrar en contacte amb el món clàssic de Grècia i Roma. Després se’n va anar a viure al ranxo del seu germà on va treballar dos anys de vaquer. A continuació, va ingressar a la Philips Academy d’on el van expulsar per gandul. Després d’un període d’entrenament a l’Acadèmia Militar de Michigan, va entrar a formar part del Setè de Cavalleria dels EUA i va arribar a lluitar contra els apatxes a Arizona però aviat el van llicenciar al descobrir que era menor d’edat, la qual cosa el va fer tornar a Chicago i dedicar-se a una sèrie de treballs diversos no molt ben pagats, tant allà com a Idaho.
El 1912, als 36 anys i amb el pseudònim de Normal Bean, que va aparèixer imprès com a Norman Bean, va publicar el seu primer relat, Under the Moons of Mars, a la revista All-Story Weekly, obra que li va reportar 400 dòlars. L’octubre d’aquell mateix any, aquesta vegada amb el seu nom real, va publicar Tarzan de les mones que el 1914 apareixeria en format de llibre.
Durant la Segona Guerra Mundial es va fer corresponsal de guerra per a The Angeles Times i va cobrir, amb 66 anys, el conflicte a l’àrea del Pacífic sud.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Tarzan de les mones. Les aventures de Tarzan / Las aventuras de Tarzán, 1 (Tarzan of the Apes. Tarzan, 1, 1912)
El regreso de Tarzán. Les aventures de Tarzan / Las aventuras de Tarzán, 2 (The Return of Tarzan. Tarzan, 2, 1913)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.