Klaus Mann

Klaus Mann

Klaus Mann
Munic, 18 de novembre, 1906
Cannes, 21 de maig, 1949

Klaus Mann, escriptor alemany, va ser el segon fill del també escriptor Thomas Mann i la seva esposa Katharina Hedwig Pringsheim, que pertanyia a una acabalada família jueva.
Va mantenir una autèntica passió literària des que era un nen que va comprendre tots los gèneres, poesia, obres de teatre o narrativa. Va freqüentar des de molt jove les personalitats artístiques de l’època. La seva carrera literària s’inicia a Berlín como crític literari i teatral el 1924, arribant a convertir-se, després de la publicació de la seva primera novel·la d’ambient homosexual en l’enfant terrible de la República de Weimar.
La seva brillant trajectòria d’autor cosmopolita va patir un gir dràstic amb l’arribada de Hitler al poder mitjançant una presa de consciència en la que apel·la sense treva contra el nazisme, convertint-se en un dels més destacats representants de la literatura alemanya de l’exili, primer a Europa, més tard als Estats Units. Aquests permanents desarrelament i inconformisme davant l’inacceptable caos moral provocat per la Segona Guerra Mundial recorre la seva originalíssima obra, redescoberta en conjunt bastant després del seu suïcidi al sud de França, el 1949.
LLIBRES (publicats a epubqüest)
Alejandro. Novela utópica (Alexander. Roman der Utopie, 1929)
La ventana enrejada (Vergittertes Fenster, 1937)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.