Mi padre y yo. J. R. Ackerley. 1968

Mi padre y yo

Títol: Mi padre y yo.
Títol original: My Father and Myself.
Autor: J. R. Ackerley, 1968.
Idioma: Castellà.
Idioma original: Anglès.
Traductor: Rafael Ruiz de la Cuesta.
Versió: 2.0.

«El penis del meu pare mesurava trenta centímetres i mig». Així començava una primera versió de les memòries pòstumes de J. R. Ackerley. Malgrat que l’autor havia gaudit tota la seva vida sorprenent a amics i lectors amb comentaris i detalls d’aquest tipus, dits amb un rostre buit de tota expressió o escrits amb el més elegant i límpid dels estils, és probable que inclús ell pensés que una aital fidelitat en la descripció podia resultar excessivament escandalosa. Bé que el començament que finalment va sobreviure no és precisament el que correspondria a la història de un convencional pater familias: «Jo vaig néixer el 1896, i els meus pares es van casar el 1919».
A partir d’aquest inici, J. R. Ackerley, un dels més imprevisibles escriptors britànics del segle XX, desplega davant el lector un llibre descarnat i sincer fins el límit de l’intolerable, on la història de la doble vida del pare —un adúlter que va mantenir dues famílies paral·leles sense que cap d’elles conegués l’existència de l’altra—, i la història de les desolades peripècies del fill —un intel·lectual homosexual de classe alta que buscarà infructuosament durant molts anys un Amic Ideal entre els joves del proletariat—, s’entrellacen en la trama d’un tapís la figura última del qual pot ser desxifrada aquí.

Primera edició: Setembre, 2015.

Segona edició: Febrer, 2016.

 • Adaptació a la nova plantilla.
 • magnet epub:
  magnet:?xt=urn:btih:5575EAED8B13D9E6F88F3BAFD1539935CBB5FBD1
  magnet azw3:
  magnet:?xt=urn:btih:4386C3B2E5E60A2F59CA4996600B13663066F833
  (Afegeix l’enllaç que prefereixis al teu client torrent)

  Deixa un comentari

  Please log in using one of these methods to post your comment:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Google photo

  Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.